Onze Kliniek

jouw uiterlijk is onze zorg.

Onze kliniek is gespecialiseerd in rimpelbehandelingen,huidverbetering en huidverjonging. Onze kliniek is gelegen in de wijk Katendrecht  in Rotterdam.Waarom Kiezen voor SR Beauty&Esthetics? Onze kliniek en beautycenter bieden expertise aan met een natuurlijke uitstraling als uitgangspunt. Onze ars heeft meer dan 10 jaar ervaring in de cosmetische geneeskunde. U krijgt een gratis consult  met eerlijk advies door onze ervaren arts. Geen lange wachtrijen tegen gereduceerde tarieven.

Experts.
Professioneel Zorg.

 

Dokter A. Razmjou

Dokter A. Razmjou

Cosmetisch Arts

Negin

Skin expert

Koosha

Digital Managment / Internship

Shooka

Assistent

Frequently Asked Questions

FAQ fillers

Wat is TEOSYAL?

TEOSYAL is een gel die in de huid wordt geïnjecteerd met als doel meer volume te geven, zodat lippen voller worden en lijntjes en rimpels minder diep worden. TEOSYAL bevat hyaluronzuur; een natuurlijke substantie die van nature in het lichaam voorkomt. In de huid zorgt TEOSYAL voor volume. Verschillende injectables bevatten dierlijk materiaal. Het hyaluronzuur in TEOSYAL bevat geen dierlijk materiaal.

Wat gebeurt er tijdens een TEOSYAL behandeling?

Tijdens de behandeling wordt de heldere TEOSYAL gel met een hele fijne naald in kleine hoeveelheden in de huid gebracht. De gel zorgt voor volume onder de rimpel, die daardoor omhoog komt en glad wordt. Bij de lippen of de gezichtscontouren zorgt TEOSYAL voor meer volume en vorm.

Hoe lang duurt een behandeling?

De behandeling met TEOSYAL is snel en eenvoudig. Omdat er vooraf niet getest hoeft te worden, kan de behandeling direct worden uitgevoerd. Gemiddeld duurt een behandeling 30 minuten, maar dit kan variëren afhankelijk van het te behandelen huiddeel.

Wat kan worden behandeld?

TEOSYAL kan worden gebruikt om rimpels en groeven te verminderen, de lipcontouren en gezichtscontouren te verbeteren en de lippen meer volume te geven. Veel mensen kiezen ervoor de lijnen tussen de wenkbrauwen, de lijnen tussen neus en mondhoeken en de lippen te behandelen, maar er zijn meer mogelijkheden. Hele diepe rimpels kunnen moeilijk te corrigeren zijn. Vraag uw arts om advies.

Is het pijnlijk?

De meeste mensen ervaren het injecteren als nagenoeg pijnloos. Je kunt de prikjes voelen. Naar wens kan een plaatselijke verdoving worden aangebracht op het te behandelen huiddeel, voorafgaande aan de procedure. Wanneer u wordt behandeld voor meer volume van de lippen krijgt u meestal vooraf een injectie met locale verdoving.

Hoe snel zie ik resultaten?

Direct.

Hoe zie ik er na de behandeling uit?

Direct na de behandeling kan de huid rood zijn, gezwollen, gevoelig zijn of wat jeuken. Dit is een normaal gevolg van het injecteren. Eventueel ongemak is tijdelijk en dit verdwijnt doorgaans binnen enkele dagen. Na behandeling van de lippen kan de mond gezwollen zijn en er soms wat ongelijkmatig uitzien. Dit kan enkele dagen voortduren (tot een week). Wanneer dit ongemak blijft dient u contact op te nemen met uw behandelend arts.

Waar moet ik op letten na een TEOSYAL behandeling?

De eerste 48 uur na de behandeling mag u de behandelde huid niet hard wrijven of masseren. Bij behandeling van de mond probeert u de eerste twee dagen de lippen niet teveel te plooien. Zolang er sprake is van roodheid of zwelling dient u de behandelde huiddelen niet aan intense hitte (solarium of zonnebaden) of extreme kou bloot te stellen.

Kan TEOSYAL worden verwijderd?

Nee. TEOSYAL verdwijnt langzaam op natuurlijke wijze. Wanneer u zich onzeker voelt over uw wensen, kunt u ervoor kiezen de behandeling in stappen op te bouwen.

Kan TEOSYAL een chirurgische ingreep vervangen?

Nee, toch wordt TEOSYAL vaak in combinatie met een chirurgische ingreep gebruikt om rimpeltjes te behandelen die niet door een operatie kunnen worden gecorrigeerd en om het effect van de ingreep te optimaliseren.

Hoe kan ik een TEOSYAL behandeling krijgen?

U kunt contact opnemen met een kliniek waar wordt gewerkt met TEOSYAL of met een gespecialiseerde arts. Zij kunnen uw vragen beantwoorden en u eventueel helpen met een keuze. Omdat u voor TEOSYAL vooraf geen test hoeft te doen, kunt u direct na een consult worden behandeld.

Waar moet ik aan denken voordat ik een TEOSYAL behandeling krijg?

Kijk naar uzelf in de spiegel en bedenk welk resultaat u verwacht. Probeer uw verwachtingen over te brengen aan uw arts en vraag hem/haar wat mogelijk is.

Veelgestelde vragen over veiligheid van de filler behandeling
Moet mijn huid vooraf worden getest?

Nee.

Kunnen er bijverschijnselen zijn?

Er zijn heel weinig reacties op TEOSYAL. Toch kunnen er na de behandeling injectiegerelateerde reacties optreden, zoals zwelling, roodheid, pijn, jeuk, ontkleuring en gevoeligheid van de behandelde huiddelen. Deze effecten verdwijnen doorgaans binnen een paar dagen na de behandeling van de huid en na een week bij de lippen. Andere bijverschijnselen zijn zeer zeldzaam. Dit betreft een zwelling van het geïnjecteerde huiddeel (soms ook het omliggende huidgedeelte). Roodheid, gevoeligheid en een acné-achtige reactie zijn ook gemeld.

Deze effecten deden zich voor een aantal dagen tot 2 weken tot 4 weken na de behandeling en werden doorgaans beschreven als een milde tot een gemiddelde reactie met een duur van circa 2 weken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelend arts.

Waarom kunnen de lippen erg opzwellen direct na een TEOSYAL behandeling?

De oorzaak is niet bekend, maar verondersteld wordt dat het geen immunologische reactie is. Meestal is de zwelling binnen een week na behandeling verdwenen.

Kan TEOSYAL worden toegepast wanneer u een laser-ingreep of een chemische peeling heeft ondergaan?

Indien u onlangs een huidbehandeling heeft ondergaan, geldt het advies te wachten totdat de huid volledig is hersteld en genormaliseerd (meestal 4 tot 6 weken) voordat u zich met TEOSYAL laat behandelen.

Kunnen patiënten met een allergie extra gevoelig reageren op TEOSYAL?

Tot nu heeft men geen relatie kunnen aantonen tussen patiënten met een allergie en een reactie op TEOSYAL.

Veelgestelde vragen over de effectiviteit fillers

Hoe lang blijft het effect van een TEOSYAL behandeling?

Hoelang u van de behandeling met TEOSYAL kunt profiteren is heel individueel en afhankelijk van veel factoren, zoals de huidstructuur, levensstijl, leeftijd en de injectietechniek van de arts. De ervaring leert dat touch-up en vervolgbehandelingen bijdragen aan de duurzaamheid van de behandeling. De meeste mensen kiezen ervoor zich binnen een jaar weer te laten behandelen voor rimpels en groeven en binnen 6 maanden kiest men gemiddeld voor een vervolgbehandeling van de mond.

Wordt TEOSYAL steviger door kou? Wat gebeurt er in de zon?

Stel de behandelde huiddelen de eerste dagen na de behandeling niet bloot aan intense hitte (zoals een solarium of bij zonnebaden) of extreme kou, opdat infectierisico wordt vermeden. Wanneer TEOSYAL opgenomen is door het lichaam zal het zich aanpassen aan de normale lichaamstemperatuur.

Hoe gaat mijn huid eruit zien zonder vervolgbehandelingen?

De correctie zal langzaam maar zeker verdwijnen. Uiteindelijk zal uw huid eruit zien zoals voor de behandeling. Vervolgbehandelingen zorgen voor behoud van het resultaat.

Wat betekent wat?

Gezichtsbehandelingen, huidverzorging en schoonheidsproducten worden vaak gepresenteerd met veel woorden en aanduidingen over chemische substanties, procedures en dermatologische terminologie. Hier is de uitleg van een aantal veelgebruikte termen.

AHA (alfa hydroxy zuur)

Een geconcentreerd fruitzuur dat de bovenste laag van uw huid desintegreert.

Biologisch afbreekbaar

Materiaal dat door het lichaam zelf wordt afgebroken, zoals het hyaluronzuur in TEOSYAL.

Botuline toxine type A (Botox©)

BOTOX© is een gezuiverd natuurlijk proteïne, Wanneer in een lage dosering gebruikt ontspant het een overactieve spier die een frons veroorzaakt. De behandeling is eenvoudig en niet-chirurgisch. Het verzacht de diepe, structurele rimpel tussen de wenkbrauwen.

Chemische peeling

Hiermee wordt een chemische samenstelling gebruik die de beschadigde buitenste lagen van de huid verwijderd met als doel de huidconditie te verbeteren. Fenol, trichloroacetic zuur (TCA) en alfa hydroxy zuren worden vaak gebruikt voor een chemische peeling.

CE Goedkeuring

Dit keurmerk geeft aan dat dit product voldoet aan de eisen zoals gespecificeerd in de EU richtlijnen en dat dit product ook officieel is goedgekeurd voor verkoop binnen de EU.

Collageen

Een proteïne dat van belang is voor de stevigheid en structuur van de huid. Collageen zit vooral in de middenlaag van de huid.

Dermabrassie

Een techniek waarbij een speciaal apparaat de bovenste laag van de huid egaliseert.

Dermis

De middelste laag van de huid, die vooral steun aan de huid biedt.

Elastine

Een proteïne in de middelste laag van de huid dat helpt voor de veerkracht en elasticiteit.

EMLA©

Een plaatselijke verdoving die op de huid kan worden aangebracht voorafgaande aan een behandeling.

Epidermis

De buitenste laag van de huid die beschermt tegen hitte en kou.

Facelift

Een chirurgische procedure waarbij huid wordt verwijderd, met name van de onderste delen van het gezicht en onder de kin.

Fronsrimpels

De lijnen tussen de wenkbrauwen.

Hyaluronzuur

Een natuurlijke substantie die in het hele lichaam voorkomt. Het geeft de huid volume, het smeert de gewrichten en geeft de ogen hun vorm.

Lipofilling

Een behandeling waarbij lichaamseigen vet wordt geïnjecteerd in een rimpel, groef of gezichtsspier.

Kijk uit. Jezelf
mooier maken kan
lelijk uitpakken.
Een geslaagde ingreep
begint bij een goede
arts