gespecialiseerd in medische peelings

TCA PEELING

Gespecialiseerd in TCA Peels
Verzekerde Zorg
Gratis Consult

Chemische peeling: TCA PEEL

Chemische peelings zijn verdeeld in drie brede categorieën op basis van de werkingsdiepte van de chemische stof: oppervlakkig, mediumdiepte en diep. Bij SR Beauty&Esthetics worden oppervlakkige peelings gebruikt voor de behandeling van huid met geringe zonbeschadiging en fijne rimpels. Ook pigmentatie, wijde poriën en niet zo diepe (acne)littekens kunnen op deze wijze worden behandeld. Matig diepe en diepe peelings worden toegepast voor de verbetering van sterk zonbeschadigde huid met diepe rimpels en groeven of voor het verzachten van grote acne-littekens. Oppervlakkige peelings kunnen, als dat nodig is, meerdere keren achter elkaar worden toegepast. Na genezing krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor. De huid wordt egaler en gladder.

Elke chemische peel dient heel voorzichtig te worden gebruikt bij patiënten met een donkere huid. Diepere peelings in donkere huidtypes kunnen permanente, lichte plekken op de huid veroorzaken en kunnen rampzalige gevolgen hebben. Zelfs wat meer oppervlakkige peelings dienen alleen te worden behandeld door artsen met ervaring bij personen met een donkere huidskleur.

Patiënten die een behandeling met isotretinoïne (Accutane®) ondergaan of recent hebben afgerond, dienen geen chemische peelings te ondergaan. De meeste artsen stellen voor ten minste 6 maanden en waarschijnlijk 1 jaar te laten verstrijken voordat huidvernieuwing optreedt na gebruik van isotretinoïne.

 

Chemische peelings wonden niet alleen de buitenste laag van de huid, maar verminderen ook het natuurlijke afweersysteem van het lichaam door de huid te verwonden. Nazorg is gericht op het houden van een vochtige omgeving voor wondgenezing en het voorkomen van infecties. Totdat de huid volledig opnieuw is epithelialiseerd, moet vocht (in de vorm van op petroleum gebaseerde crèmes of andere formules) op de huid worden aangebracht om het gebied vochtig te houden. Een droge omgeving kan leiden tot lelijke littekens.Voor middelgrote tot diepe chemische peelings worden antibiotische medicijnen en soms antivirale medicijnen voorgeschreven. Hoewel ze geen koortslippen veroorzaken, kan chemische schillen genoeg van een lichaamsschok veroorzaken om een ​​opflakkering van koortslippen te veroorzaken. Antivirale medicijnen gericht op het voorkomen of bestrijden van koortslippen moeten vooral worden gebruikt bij mensen met een voorgeschiedenis van koortslippen.

Als de huid begint te vervellen, worden patiënten sterk gewaarschuwd om het gezicht niet te kiezen, maar om de huid er vanzelf af te laten vallen. Drenken met een soort antimicrobieel middel worden kort na de schil gebruikt om het gebied schoon te houden. Sommige artsen gebruiken hiervoor azijn of waterstofperoxide.

Net voor en onmiddellijk na de behandeling moeten patiënten heel voorzichtig zijn met betrekking tot blootstelling aan de zon. Gedurende enkele maanden na de behandeling moeten patiënten zonnebrandmiddelen gebruiken (zonnebrandmiddelen, hoeden, bril) wanneer ze in de zon zijn. Overmatige blootstelling aan de zon kan hyperpigmentatie (donkere vlekken) en soms extra littekens veroorzaken.
In de periode onmiddellijk na de behandeling totdat de huid opnieuw epithelialiseerd is, moeten patiënten de toepassing vermijden van make-up, zonnebrandcrème, zeep, moisturizers of andere dingen die niet specifiek zijn goedgekeurd door de behandelende arts. Toepassing van dergelijke verbindingen kan langdurige roodheid, uitdroging van de huid, onverwachte reacties en in het ergste geval littekens veroorzaken.

Soorten medische chemische peelings:

Glycopeel / Fruitzuurpeel

TCA PEEL

Melkzuurpeel

Waarom kiezen voor SR Beauty & Esthetics 

Luxe, Comfort & Kwaliteit

Gratis Consult
Gemakkelijk Parkeren
Comfort
Geen Wachtrijen
Kwaliteit
Beste Producten
Ervaren en Gekwalificeerd
Uw mening telt
Gespecialiseerd in Acne
In Hartje Katendrecht te Rotterdam!

Bespreek uw mogelijkheden

 

(010)-4848607
Rechthuislaan 51 , Rotterdam , 3072 LC
info@srbeauty.nl